Getroffen Utrechtse kunstenaars schrijven liedje over liefde in tijden van het coronavirus

Foto: Frances Rompas

Twee getroffen Utrechtse kunstenaars schrijven een liefdesliedje over eenzaamheid en het coronavirus. Ze zingen over hoe het is om net verliefd te zijn in tijden van quarantaine. De bijbehorende clip is in twee dagen bijna 3000 keer bekeken.

In de clip zie je Cor en Anna, die elkaar de dag voor Ruttes oproep om binnen te blijven hebben ontmoet. Ze verbeelden hoe het in tijden van thuisquarantaine is om net verliefd te zijn. De geliefden zitten in de clip, elk in hun eigen huis, tussen enorme stapels wc-papier.
“Quarantaine in mijn eentje is moeilijk”, zegt Cor (32) vanaf zijn bank in Utrecht. Cor’s werkgevers hebben al zijn opdrachten geannuleerd. “Niemand zit nu op een kunstenaar te wachten, ik ben afhankelijk van culturele evenementen, en laten we het maar niet over mijn bijbaan in de kroeg hebben.”
Cor en Anna zijn niet de enige kunstenaars die hard getroffen zijn door de maatregelen tegen het coronavirus. “Op de Nijverheid, waar ik mijn atelier heb, was door social distancing niets te doen”, legt Anna (31) uit. 
Toch zijn het kunstenaars die in tijden van crisis de paniek een plek kunnen geven. De twee sloegen (op afstand) hun handen ineen en schreven een liefdesliedje. 
Met bijbehorende videoclip kaarten de kunstenaars een groter vraagstuk aan: Hoe zit het met intimiteit als het gevaarlijk is elkaar aan te raken? “We leren nu af dat aanraking goed is. We moeten 1,5 meter afstand houden, een hand geven is gevaarlijk en een knuffel verboden. Zal de komende jaren de emotionele betekenis van lichamelijke aanraking veranderen?”.
Hoewel de videoclip direct viraal ging, hopen ze ooit de radio te halen. “Nu heel Nederland thuis zit tussen de wc-rollen zullen mensen gezelschap en aanraking gaan missen”, zegt Cor, “We hopen dat dit liedje de eenzaamheid dubbellaags kan verzachten”

Bekijk hier de videoclip Quarantaine: https://www.youtube.com/watch?v=6rMt4XDJNyY

Reacties