Ruim 1,6 miljoen euro van BankGiro Loterij voor Utrechtse musea

Foto: Pixabay

Vier Utrechtse musea ontvangen ieder een schenking van de BankGiro Loterij. Dat maakte de cultuurloterij van Nederland vandaag bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. 
 
Omdat de vier gelukkige Utrechtse musea cultureel partner van de BankGiro Loterij zijn, ontvangen zij jaarlijks een vaste bijdrage. Naast deze vaste bijdrage kunnen de musea ook rekenen op een extra bijdrage die hun fans via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor om een bepaald museum te steunen.
Het Spoorwegmuseum ontvangt een totaalbedrag van 625.249 euro, Museum Catharijneconvent kan rekenen op een bijdrage van 371.153 euro, Museum Speelklok ontvangt een bijdrage van ruim 253.412 euro en het Centraal Museum krijgt een bedrag van 372.084 euro.
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar een recordbedrag van 84,3 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt verdeeld onder 77 culturele organisaties in heel Nederland. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Reacties

Cookieinstellingen