Wervelende kunstroute door Hoograven

Foto: Het filiaal theatermakers

Op woensdag 11 december start om 16:00 uur een wervelende kunstroute door de wijk Hoograven. Op Brede School Hoograven worden verschillende naschoolse lessen gegeven om de leerlingen klaar te stomen voor de presentaties.

Door samenwerkingen met Hogeschool voor de Kunsten (HKU) Fine Art, Scouting Hoograven, Janneke Panneke, Café Tropical, De Helling, Taekwon Utrecht, Dock en de Vreedzame wijk belooft het een bijzondere middag te worden. De studenten van HKU Fine Art maken speciaal voor deze middag verrassende objecten die de connectie met de wijk laten zien. Niet alleen de leerlingen van de naschoolse culturele cursussen presenteren hun werk, maar ook vult iedere school en buitenschoolse opvang een vlag met hun wensen voor de wijk. De vlaggen vormen samen een regenboog.
De voorbereidingen voor Weg van Kunst Hoograven zijn volop bezig. Tijdens de winterse wandeling op 11 december loop je als bezoeker een route langs presentaties van muziek, theater, beeldende kunst, techniek, dans en geschreven woord. Dit resulteert onder meer in een route met een band, verschillende exposities, kostuums met led-verlichting en dit alles door de leerlingen van Brede School Hoograven. Door de input van de verschillende samenwerkingspartners wordt het daadwerkelijk een route door de wijk Hoograven; een voordracht van geschreven in de Helling, een demonstratie van de Taekwandogroep, vrijwilligers van de scouting die de groepen begeleiden en eindigt iedere bezoeker in Café Tropical met een kop soep van Janneke Panneke. 
Het Filiaal theatermakers is sinds tien jaar actief als cultuurcoach in de Utrechtse wijk Hoograven. Cultuurcoach Anne-Marie Knippels maakt een verbinding tussen de culturele instelling Het Filiaal theatermakers en het onderwijs Brede School Hoograven. Via kunstlessen op school, naschoolse cursussen en theaterclubs kunnen de leerlingen ontdekken hoe het is om gebruik van je eigen creativiteit en nieuwsgierigheid te maken. Het tienjarige jubileum wordt gevierd met Weg van Kunst Hoograven.
Weg van Kunst Hoograven is geïnspireerd op de voorstelling Back to Oz van Het Filiaal theatermakers. De thema’s moed, verstand en hart uit de voorstelling zijn ook de thematieken die terug zijn te zien in de presentaties op 11 december. Op eerste kerstdag worden 100 kinderen en hun ouders ontvangen als VIPS in Stadsschouwburg Utrecht bij de voorstelling Back to Oz. Deze groep worden uitgenodigd omdat zij anders niet snel een voorstelling in de schouwburg bezoeken.

Reacties