Utrechts theatergezelschap “Boesjans” gaat eenzaamheid te lijf met humor

Foto: Boesjans

Wat past er nu beter bij de feestdagen dan het beeld van warmte en gezelligheid met familie en vrienden ons heen? Helaas associëren velen de feestdagen eerder met een beeld van zichzelf alleen, in een stille woning met een bord op schoot achter de televisie. Ongezien zijn er jaarlijks duizenden mensen die de feestdagen op deze manier doorbrengen. Utrechts theatergezelschap Boesjans kaart dit probleem op een lichtvoetige manier aan en probeert het waar mogelijk inzichtelijk te maken en te verzachten, met een gulle lach. Want gedeelde eenzaamheid voelt alweer eens stukje minder eenzaam, zeker tijdens de feestdagen.

De voorstellingen spelen op 19 t/m 22 december in Theater Kikker, met op zaterdag- en zondagmiddag een speciale theatrale wijnproeverij. De uitgelezen kans om naast een heerlijk glas wijn en een bijzondere middag ook nieuwe mensen te leren kennen.
Gedurende de speelperiode is er in de foyer van Theater Kikker een bijzondere expositie van fotograaf Moon Saris, die de eenzaamheid in Utrecht op een uitzonderlijke manier laat zien.
Voor dit bijzondere project is Boesjans nog op zoek naar Utrechters die zich wel eens eenzaam voelen en het leuk lijkt mee te werken aan dit fotoproject. Met als doel de grootte van het probleem te laten zien; iedereen kan zich eenzaam voelen.
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid voor zanggroepen om mee te doen met het Boesjans kerstkoor dat op verschillende plekken in de stad en voorafgaand aan de voorstelling komische kerstliederen ten gehore zal brengen onder leiding van onze vaste muzikant en componist.
 

Reacties