Hans Spekman opent tentoonstelling Dress to Impress in Museum Oud Amelisweerd

Foto:

Op 21 november opent Hans Spekman de tentoonstelling ‘Dress to Impress’ in Pop-up Museum Oud Amelisweerd. Bijzonder is dat in de tentoonstelling een van zijn karakteristieke gebreide truien, die hij droeg in de tijd dat hij wethouder van Utrecht was, te zien zal zijn.

Vanaf 22 november vertellen kostuums, accessoires en foto’s over de identiteit van kasteelheren en -vrouwen in de tentoonstelling Dress to Impress. Kostuums met een verhaal.
In Dress to Impress. Kostuums met een verhaal kunnen bezoekers zich vergapen aan prachtige historische kostuums uit de Utrechtse kasteelmusea tot aan hedendaagse ontwerpen met een individuele boodschap. Foto’s, kostuums en accessoires vertellen de geschiedenis van de modieuze items en het verhaal van hun drager. Van extravagant gemaskerd bal tot ambtskostuum, en van draagbaar modern tot kunstzinnig maatschappelijk statement.
In de tentoonstelling zal een van de karakteristieke truien van Hans Spekman, gebreid door zijn vrouw Muriël, te zien zijn. De trui droeg hij in de periode dat hij wethouder van Utrecht was en is nu onderdeel van de collectie van het Centraal Museum Utrecht. Hans Spekman zegt hierover in de Volkskrant van 19 maart jl. “Het is een ‘object’ dat iets zegt over de revolutionaire types die de stad heeft gekend. In mijn tijd als wethouder vonden mensen het gek dat ik zoiets droeg. Maar ik ben nooit van een pak en een das geweest.”
De alledaagse trui vormt in de tentoonstelling een mooi contrast met de rijkversierde historische mantel van het Britse Hogerhuis die gedragen werd door de vijfde graaf van Athlone.

Reacties