TivoliVredenburg omgetoverd tot kapperszaak

Foto: Mark Bolk

Je baard laten trimmen? Tijd voor een nieuw kapsel? Dat kan in TivoliVredenburg. Op woensdag 23 oktober verandert de Rabo Open Stage voor een keer in een kapperszaak. De Rotterdamse kapper Ivan Winter knipt en luistert naar wat de klant vertelt. Deze actie is een voorproefje op de voorstelling Haar & Hem die op 31 oktober in TivoliVredenburg plaatsvindt. Tijdens dit programma staan persoonlijke, kwetsbare verhalen uit de kappersstoel centraal. Utrechtse mannen kunnen zich opgeven voor een knipbeurt op locatie.

De kapperszaak waar de Rotterdamse Ivan Winter normaal gesproken knipt, staat midden in de wijk Cool. Tijdens knipbeurten delen zijn mannelijke klanten delen persoonlijke ontboezemingen en kwetsbaarheden. Zo transformeert Ivan van kapper naar therapeut en vertrouwenspersoon. Want hoe verschillend de mannen ook zijn: hun angsten, onzekerheden en kwetsuren zijn universeel. Deze verhalen zijn de inspiratiebron voor het programma Haar & Hem, dat op 31 oktober plaatsvindt in Club Nine. Met deze voorstelling vraagt Ivan aandacht voor de geestelijke gezondheid van mannen, die vaak niet makkelijk over hun gevoelens praten.
Op 23 oktober neemt hij zijn kappersstoel mee naar de Rabo Open Stage (in café Het Gegeven Paard) en knipt hij tussen twaalf en twee Utrechtse mannen.
De voorstelling Haar & Hem kent diverse disciplines: de bezoekers luisteren via een koptelefoon naar het hoorspel dat Ivan maakte op basis van de verhalen van zijn klanten. Op het podium vertolken spoken word artiesten Ruwhel Emers en Cherry Lynn Van Dalen de rol van stemacteurs. De avond wordt gehost door Jennifer Muntslag, presentator, actrice en MC. Zo combineert het programma diverse vormen tot een verrassend pleidooi: “Mannen, praten over je gevoelens helpt!”
Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij actief in het culturele leven in Rotterdam. In MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Daarnaast is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen.

Praktische informatie:
Datum: 23 oktober 2019
Tijdstip: 12:00 tot 14:00
Locatie: Rabo Open Stage, TivoliVredenburg
Je kunt je opgeven om geknipt te worden via: [email protected]
Prijs: een knipbeurt kost slechts 15 euro, het trimmen van je baard 5 euro.
Let op: alleen voor mannen

Reacties