Gilbert O’Sullivan komt naar de 37ste Nacht van de Poëzie

Foto: Gilbert O'Sullivan

De Ierse zanger/componist Gilbert O’Sullivan, bekend van grote hits als Nothing Rhymed en Alone Again (Naturally), komt voor een speciaal optreden naar de 37ste Nacht van de Poëzie. Deze vindt plaats op zaterdag 28 september in TivoliVredenburg. Naast O’Sullivan treden nog vier entr’actes aan. Zangeres en muzikant Eefje de Visser, sopraan Nora Fischer, het muzikale absurdistische cabaretduo Yentl en De Boer en de Bosnische tenor en vertolker van melancholische levensliederen Božo Vrećo wisselen de dichtersoptredens tijdens de Nacht af.

Gilbert O’Sullivan heeft een bijzondere band met Nederland. Hij kreeg hier zijn eerste gouden plaat uitgereikt. De zanger werd in de jaren zeventig wereldwijd bekend met evergreens als Nothing Rhymed, Clair en Alone Again (Naturally) die hem drie Grammy-nominaties opleverde. Afgelopen jaar bracht O’Sullivan zijn meest recente, gelijknamige album uit. Naar aanleiding daarvan geeft hij een unieke serie akoestische concerten. Tijdens een speciale set tijdens de Nacht van de Poëzie brengt hij zowel nieuwe songs als klassiekers ten gehore.
Ook het programma van de Kindernacht is bevestigd. Deze vindt plaats op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht.  Kinderen van zes jaar en ouder kunnen samen met familie en vriendjes kijken en luisteren naar Joke van Leeuwen, Robbert-Jan Henkes, Pim Lammers en de elfjarige Dagmer Dimer Koolwijk. Kees Spiering treedt op bij de Kindernacht als ook tijdens de ‘grote’ Nacht. Naast de optredens zijn er allerlei doe- en knutselactiviteiten waaronder de workshop voertuigenklankpoëzie door Jeritza Toney. Dichter en Drama Koningin Babs Gons presenteert de middag.

Reacties