Villa Jongerius in tv-programma ‘Andere Tijden’

Foto: Mario Gibbels

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Hans Goedkoop presenteert een nieuwe zesdelige geschiedenisserie, over het turbulente leven in de jaren 20 en de toenemende angst voor ontsporing in de jaren 30.

De aflevering van 6 september met Villa Jongerius in de hoofdrol, gaat over ‘economie’ met een aantal onderdelen zoals werkverschaffing en werkloosheid. Ook komen de nieuwe producten, voorspoed en vooruitgang, zoals de opkomst van de auto industrie, aan bod. Wie was Jan Jongerius, wat was het voor een man? Hoe kon hij zo succesvol worden in de crisistijd? Wat waren zijn kwaliteiten? Wat voor familie was het, wat was zijn achtergrond en hoe speelde dat een rol in zijn familie? Al deze onderdelen komen aan bod in de uitzending op 6 september a.s.
N.a.v. de tv-uitzending ‘Andere Tijden’ stelt Villa Jongerius op zaterdag 26 oktober particulieren weer in de gelegenheid om de Villa en het Kantoor te bezichtigen. Het programma omvat een ontvangst met koffie, thee en homemade lekkers. De rondleiding is verdeeld in twee rondes en starten met een presentatie van 30 minuten waarin o.a. beeldmateriaal uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en van de recente restauratie wordt getoond. Daarna volgt een rondleiding in kleinere groepen door de Villa en het Kantoor, met toelichting door een familielid van Jan Jongerius.

Reacties