Wethouder Anke Klein opent expositie Geflikt in De LiK

Foto: Franklin Plein

Met een spuitbus in haar hand verrichte wethouder Anke Klein afgelopen vrijdag de openingshandeling van expositie Geflikt in De Lik in de voormalige gevangenis Wolvenplein. Daarna werd er met de deelnemend kunstenaars geborreld met o.a. het door brouwerij De Leckere speciaal voor deze expositie gebrouwen Geflikt bier.
10 kunstenaars exposeren in deze tentoonstelling een grote diversiteit aan moderne kunst, streetart en graffiti. De creatieve samensteller van deze expositie is de Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm.

De kunstenaar is blij met de mogelijkheid om een veelzijdige expositie te mogen organiseren op deze ongebruikelijke monumentale locatie. ‘Het is een bijzonder contrast tussen leven in gevangenschap en de vrijheid die wij ervaren als makers.’ De expositie legt een verbinding tussen verschillende moderne stijlen. Kenmerkend voor de expositie is de diversiteit aan namen die hun werk tentoonstellen. Van mixed media kunstenaar Udo Braehler tot internationaal opererend streetart artiest OX Alien en de Utrechtse Kabouter. L-Tuziasm is dankbaar dat deze kunstenaars hun medewerking aan de expositie verlenen. ‘We hebben dit echt samen Geflikt!’
De expositie is onderdeel van de culturele en culinaire activiteiten die deze zomer rondom pop-up stadsstrand Copacabajes door De LiK worden georganiseerd en is te zien van 19 juli tot 25 augustus op donderdag en vrijdag vanaf 15.00 uur tot 23.00 en zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur. De toegang is gratis.

'

Reacties

article
72330
Met een spuitbus in haar hand verrichte wethouder Anke Klein afgelopen vrijdag de openingshandeling van
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/72330/wethouder-anke-klein-opent-expositie-geflikt-in-de-lik/
2019-07-23T11:28:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/07/23112728/FOTO-bij-persbericht-Wethouder-Anke-Klein-temidden-van-Thijs-Bakx-van-De-Lik-en-kunstenaar-L-Tuziasm-tijdens-opening-expositie-Geflikt-in-De-Lik-foto-door-Franklin-Plein.jpg
Kunst & Cultuur