De Utrechtse Brommerbios strijkt deze zomer neer op het Berlijnplein

Foto: Brommerbios

RAUM heeft de Brommerbios overgenomen. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70.

Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten de Brommerbios in 2014 en hebben sindsdien de buitenbioscoop in bijna alle Utrechtse parken en tuinen geparkeerd. Honderden vriendengroepen, stelletjes, echtparen en stoere solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid en films gezien van aanstormende en gevestigde filmmakers, onder andere bij Molen de Ster, Vechtclub XL en tijdens het Nederlands Film Festival. 
Voor RAUM is de Brommerbios hét voorbeeld van hoe kunst (film in dit geval) mensen kan samenbrengen in de publieke ruimte. Wat is er nu leuker dan bij de schemering op het gras neer te ploffen en film te kijken op een warme zomeravond, middenin de stad? 
In de maanden juli, augustus en september programmeert RAUM zes filmavonden inclusief filmdiner in de openlucht. Het filmprogramma is samengesteld door Roos Stelling (Louis Hartlooper Complex & Springhaver). We bezoeken zes wereldsteden via zes prachtige films: Tokyo (Japan), Beiroet (Libanon), Nairobi (Kenia), Mexico City (Mexico), Los Angeles (USA) en Kabul (Afghanistan).
Voorafgaand kun je aanschuiven bij het filmdiner gehost door Venster, in stijl van de stad.

Data:
5 juli: Shoplifters (2018 – Tokyo, Japan) 
19 juli: Capharnaüm (2018 – Beiroet, Libanon)
2 aug: Rafiki (2018 – Nairobi, Kenia)
16 aug: voorpremiere Tigers Are Not Afraid (2017 – Mexico City, Mexico) i.s.m. Louis Hartlooper Complex
30 aug: Mid90s (2018 – Los Angeles, USA) 
13 sept: Kabul, City in the Wind (2018 – Kabul, Afghanistan) 

Tijden:
Diner vanaf 19:00
Film vanaf 21:30

Buitenfilm: gratis
Filmdiner vooraf: €27,50

Reacties

0