Poëzieworkshop ‘woorden temmen’ in De Utrechtse Boekenbar

Foto: pixabay

Op vrijdag 3 mei geeft Kila van der Starre in De Utrechtse Boekenbar een poëzieworkshop. Deelnemers gaan tijdens de workshop aan de slag met het lezen en schrijven van poëzie.

Welke vragen kun je jezelf stellen om een ingang te vinden tot een gedicht? Hoe kunnen poëzieanalytische termen handvatten zijn om over poëzie na te denken? Hoe kun je op basis van simpele schrijfoefeningen tot een zelfgeschreven gedicht komen? Hoe kan een fenomeen als ‘straatpoëzie’ je inspireren tot een nieuwe poëzie?
Datum: vrijdag 3 mei 2019
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: De Utrechtse Boekenbar (Westerkade 2, Utrecht)
Prijs: €12,50 per persoon

Aanmelden is verplicht en gaat via dit formulier. In het formulier kun je onder andere aangeven welke onderwerpen je graag voorbij zou zien komen tijdens de workshop.
Kila van der Starre (1988) schrijft aan de Universiteit Utrecht een proefschrift over ‘poëzie buiten het boek’. Ze is vooral geïnteresseerd in hoe mensen poëzie gebruiken in het dagelijks leven en hoe de materiële drager van een gedicht bijdraagt aan de betekenis van dat gedicht. In haar onderzoek richt ze zich voornamelijk op poëzie in de openbare ruimte (straatpoëzie), op lichamen (poëzietatoeages), op gebruiksvoorwerpen (Stichting Plint), op de radio (Candlelight Radio), op social media (Instagrampoëzie) en in kranten (poëzie in rouwadvertenties). Ook houdt Kila zich bezig met de koppeling tussen onderzoek naar Nederlandstalige literatuur en het schoolvak Nederlands. In 2016 stelde Kila samen met Jeroen Dera en Sarah Posman de essaybundel Dichters van het nieuwe millennium samen. In 2017 publiceerde ze in samenwerking met Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds het onderzoeksrapport Poëzie in Nederland (2017) en lanceerde ze de crowdsourcingswebsite Straatpoezie.nl. In 2018 bracht ze samen met Babette Zijlstra het poëzie-doe-boek woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie uit.
In mei en juni organiseren Kila en Tim enkele straatpoëziewandelingen en straatpoëziefiestochten door Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

'

Reacties

article
71497
Op vrijdag 3 mei geeft Kila van der Starre in De Utrechtse Boekenbar een poëzieworkshop.
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/71497/poezieworkshop-woorden-temmen-in-de-utrechtse-boekenbar/
2019-05-01T11:31:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/05/01113122/johann-wolfgang-von-goethe-63161_1920.jpg
Kunst & Cultuur