Vereniging Oud Utrecht pleit voor behoud Chinese behang Oud Amelisweerd

Foto: Oud Utrecht

De Vereniging Oud Utrecht spreekt zich in een open brief aan de wethouder uit voor behoud van het Chinese behang op Oud Amelisweerd.

Oud Amelisweerd is niet meer in gebruik als museum sinds het vertrek van het Armando Museum in 2018. De gemeente Utrecht buigt zich nu over de vraag hoe Oud Amelisweerd weer voor publiek toegankelijk gemaakt kan worden. Daarbij is de aanwezigheid van van het Chinese behang, vanwege de kwetsbaarheid er van, een belangrijk aandachtspunt.
De vereniging Oud Utrecht is van mening dat het Chinese behang zichtbaar dient te blijven in Oud Amelisweerd. Het behang daar verwijderen en elders tentoonstellen is wat betreft Oud Utrecht geen optie.
Oud Utrecht wijst erop dat er in Nederland nog maar een aantal plaatsen zijn waar zo ‘een rijk ensemble’ aanwezig is. Een voorbeeld is te vinden op Huis ten Bosch. Oud Utrecht stelt de wethouder voor met de verschillende stakeholders rondom deze zaak in gesprek te gaan. ‘Er is veel kennis aanwezig, allereerst bij onze eigen afdeling.’
Oud Utrecht betreurt dat Oud Amelisweerd dicht is en er een grote groep fanatieke vrijwilligers buiten staat. Oud Utrecht kijkt uit naar de scenario’s waar de wethouder mee terugkomt naar de gemeenteraad. ‘Vanzelfsprekend zijn we bereid om met de wethouder in gesprek te gaan over mogelijkheden die er wel zijn, met het behang.’

Cookieinstellingen