Verkorte Matthäus-Passion tijdens Pieces of Tomorrow

Foto: Juri-Hiensch

TivoliVredenburg en de Nederlandse Bachvereniging gaan de uitdaging aan om de Matthäus-Passion van Bach terug te brengen tot een verkorte versie, speciaal voor Pieces of Tomorrow. Op donderdag 4 april klinkt een ‘Pieces-editie’ van het meesterwerk van Bach. 

De Matthäus-Passion geldt als de heilige graal in klassieke muziekland. Daaraan tornen zou heiligschennis zijn volgens critici. Maar hoe anders maak je een werk van ruim 2,5 uur toegankelijk voor nieuwe, jonge luisteraars. Pieces of Tomorrow en de Nederlandse Bachvereniging brengen de Matthäus voor beginners: de hoogtepunten uit het werk, toegelicht door dirigent en musici, zonder afbreuk te doen aan het verhaal.
Pieces of Tomorrow brengt de grote klassieke meesterwerken op een popmanier op het podium. Een ontspannen sfeer, een goed lichtplan, een open bar, toelichting van de dirigent en een vragenvuur van host dj St. Paul.
In 2017 experimenteerden TivoliVredenburg en de Nederlandse Bachvereniging al met een gecomprimeerde versie van de Matthäus-Passion. Dat bleek een groot succes: een volle Grote Zaal luisterde toen ademloos (en in veel gevallen voor het eerst) naar het lijdensverhaal van Christus. 

Cookieinstellingen