100.000ste bezoeker voor Caravaggio en Europa in Centraal Museum

Foto: Centraal Museum

Zaterdag 16 maart heeft het Centraal Museum Utrecht de 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa verwelkomd. De Spaanse Pascual Ruiz wist niet wat hem overkwam toen hij werd verrast door Jacqueline Rutten, hoofd Publiek en Informatie van het museum. Naast bloemen, de catalogus van de tentoonstelling en koffie met gebak ontvingen hij en zijn partner spontaan applaus van de aanwezigen.

Pascual bracht in het gezelschap van vrienden een bezoek aan de tentoonstelling. Hij bleek les te geven in beeldende kunst en gaf aan deze ontvangst zijn bezoek wel heel bijzonder maakte.
De tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa gaat de laatste week in. Gedurende de laatste vier dagen zijn er ’s avonds verlengde openingstijden. In verband met verwachte drukte wordt het aangeraden online te reserveren.
De expositie toont de Utrechtse caravaggisten Gerard van Honthorst, Dirck van Baburen en Hendrick ter Brugghen te midden van andere Europese navolgers van Caravaggio. De tentoonstelling telt 62 bruiklenen, waaronder van Caravaggio zelf de Medusa uit een Italiaanse privé-verzameling, alsmede de Mediterende Hiëronymus uit Museu de Montserrat.

Cookieinstellingen