Directeur Albert Van Wersch neemt afscheid van het Volksbuurtmuseum

Foto: Volksbuurtmuseum

Op 15 maart neemt Albert van Wersch na ruim 25 jaar officieel afscheid als directeur van het Volksbuurtmuseum op de Waterstraat in Utrecht. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseert het bestuur van het museum op 15 maart een symposium over het leven in een volksbuurt. Tijdens dit symposium zullen historicus Jos Palm, schrijver van het boek ‘De gewone man” en schrijfster Adrianne Dercksen de aanwezigen meenemen in de wereld van de gewone man. Aansluitend wordt in het museum een afscheidsreceptie gehouden om de vertrekkend directeur te bedanken.

Albert Van Wersch is grondlegger en oprichter van het toenmalige Wijk C-museum en heeft zich al die jaren met ontembaar enthousiasme en grote betrokkenheid ingezet voor beeld- en meningsvorming rond volksbuurten in Utrecht. Hij is afgelopen Januari als directeur opgevolgd door Lysette Jansen. Zij heeft eerder gewerkt bij het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.
Tijdens de receptie is er ook gelegenheid in het Volksbuurtmuseum om de fototentoonstelling ‘Zusters van Wijk C’ te zien, een samenwerkingsproject met fotografe Angeliek de Jonge over het leven van de Zusters Augustinessen toen en nu. Op 19 maart bestaat de zusterorde precies 85 jaar.
Mocht je graag aanwezig willen zijn bij het symposium en/of de receptie, meld je dan aan via [email protected]

Cookieinstellingen