De Kargadoor viert 60-jarig bestaan met jubileumjaar

Foto: Kargadoor

Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Het jubileumjaar wordt op 8 februari officieel geopend met een live opname van de KargaPodcast, gepresenteerd door Hans Gommer. Wethouder van Cultuur Anke Klein zal tijdens deze podcast gebruik maken van de nieuwe Aksiekist om het 60-jarig bestaan van De Kargadoor te vieren en haar boodschap voor cultureel Utrecht te verkondigen. Deze Aksiekist zal in 2019 op tour gaan door Utrecht en omstreken om maatschappelijk betrokkenen een podium te bieden en mensen met elkaar in gesprek te laten komen.
Na deze officiële opening stelt De Kargadoor om 19.30 uur haar deuren open voor iedereen die langs wil komen voor een bijzondere programmering met curatoren De Komijnen en Utrecht College Tour. Ook kan het publiek kennismaken met de bewoners van De Kargadoor tijdens de Maak-Verschil Markt en introduceert het podium de OP TIJD NAAR HUIS-DISCO; een Silent Disco in de werfkelder met DJ Cutlesley en 60 jaar alternative.
De Kargadoor neemt tijdens het jubileumjaar wederom de positie in cultureel Utrecht in die de stichting in het begin van haar bestaan ontwikkelde. Communicatiemedewerker Gracia Visscher: ‘’We willen eer doen aan het Aksiecentrum wat De Kargadoor ooit was. Dit doen we door onze programmering te koppelen aan onze waarden en zo, Utrecht en haar bewoners te inspireren en te verrijken. Zo gaan we in maart in zee met The Women’s March NL, vieren in mei de vrijheid en verklaren Utrecht duurzaam in oktober.’’
Het maatschappelijk-cultureel podium zal daarom dit jaar veel tijd steken in nieuwe samenwerkingen, programmering in het karakteristieke pand aan de Oudegracht en daarbuiten. ‘’Zo hopen we meer mensen te bereiken, meer mensen in dialoog te brengen en uiteindelijk te verbinden. Dat heeft De Kargadoor altijd willen doen.’’

Reacties

article
70613
Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/70613/de-kargadoor-viert-60-jarig-bestaan-met-jubileumjaar/
2019-02-01T10:00:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/02/01100022/unnamed1.jpg
Kunst & Cultuur