Popprofessor Leo Blokhuis geeft college in Museum Speelklok

Foto: Museum Speelklok

Muziekkenner Leo Blokhuis spreekt donderdag 7 februari in Museum Speelklok over de wonderlijke wereld van mens, muziek en elektronica. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling Robots love Music die nog tot en met 3 maart in het museum te zien is.

Robots love Music toont talloze robots die zich als mens gedragen, maar het omgekeerde gebeurt ook: mensen die zich als een robot gedragen. Met dit in gedachte gaat Blokhuis in op de ontwikkeling van de elektronische muziek. Aan de hand van aansprekende artiesten en veel muziek toont hij hoe de vroege elektronische pioniers beïnvloed werden door nieuwe instrumenten en moderne componisten.
Artiesten die de revue passeren zijn onder anderen Jean-Michel Jarre, David Bowie en Iggy Pop. Uiteraard komt ook Kraftwerk voorbij en staat Blokhuis stil bij de Britse synthbands uit de jaren tachtig en de electronic dance music van nu. Duitsland speelt een bijzondere rol in zijn verhaal aangezien de Kosmische Musik, ofwel de Krautrock, een belangrijke aanjager van de elektronische muziek was.
Leo Blokhuis beschikt over een bijna onuitputtelijke muziekkennis. Iets dat hij elk jaar laat zien in de tv-programma’s Top 2000 a Gogo en de Nacht van de Popmuziek. Zijn liefde voor muziek komt ook tot uiting in zijn boeken, radioprogramma’s en theatershows die hij veelal maakt met zijn vrouw Ricky Koole.
Nog t/m 3 maart 2019 staat Museum Speelklok helemaal in het teken van muzikale robots. In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdekken bezoekers dat de oudste en nieuwste muziekrobots niet alleen hersens, maar ook een hart hebben.
Kaarten voor het college van Leo Blokhuis op 7 februari van 17.00 tot 18.00 zijn te koop via www.museumspeelklok.nl.

'

Reacties

article
70582
Muziekkenner Leo Blokhuis spreekt donderdag 7 februari in Museum Speelklok over de wonderlijke wereld van
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/70582/popprofessor-leo-blokhuis-geeft-college-in-museum-speelklok/
2019-01-30T11:26:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/01/30112542/unnamed11.jpg
Kunst & Cultuur