Kunstuitleen Utrecht gaat een jaar gebruik maken van landhuis Oud Amelisweerd

Foto: gemeente Utrecht

Stichting Kunstuitleen Utrecht is geselecteerd om vanaf 1 maart een jaar gebruik te maken van het landhuis Oud Amelisweerd. Het college van burgemeester en wethouders nam daarover vandaag een besluit na advies van een speciale selectiecommissie.

Met de komst van de Kunstuitleen is het landhuis gratis toegankelijk voor het publiek. Van de twintig kandidaten die belangstelling toonden voor het landhuis, dienden Stichting Kunstuitleen Utrecht en LOA–groep (van de voormalige vrijwilligers van Museum Oud Amelisweerd/MOA) officieel een aanvraag in.
De Kunstuitleen heeft de afgelopen dertig jaar een brede kunstcollectie opgebouwd en is sinds 2013 geen onderdeel meer van de gemeente Utrecht. De stichting maakt nu gebruik van locaties op de St. Jacobsstraat en het Oudkerkhof (als pop-up store) en was al enige tijd op zoek naar een nieuwe plek ter vervanging van deze locaties. Vanaf maart 2020 kan de periode in Oud Amelisweerd eventueel verlengd worden met één jaar.

'

Reacties

article
70579
Stichting Kunstuitleen Utrecht is geselecteerd om vanaf 1 maart een jaar gebruik te maken van
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/70579/kunstuitleen-utrecht-gaat-een-jaar-gebruik-maken-van-landhuis-oud-amelisweerd/
2019-01-29T17:06:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/01/29170625/Oud-Amelisweerd.jpg
Kunst & Cultuur