Bezoekers Culturele Zondag Nieuwjaarsduik trotseren code geel

Foto: Foto_Jelmer_de_Haas

De tweede helft van het culturele seizoen werd vol enthousiasme ingeluid tijdens de zestiende editie van de Nieuwjaarsduik. Bezoekers ontvluchtten het gure weer door de warmte op te zoeken bij de culturele instellingen. Op diverse locaties pakte jong Utrechts talent het podium.

Tussen de schilderijen en wandsculpturen in Kunstruimte KuuB dansten Kiki Boot en Lotte Dekkers een duet, in de caravans van verzamelkunstenaar Pet van de Luijtgaarden op Janskerkhof vonden intieme voordrachten plaats en in In De Ruimte stalen studenten van de HKU theateropleiding de harten van het jonge publiek met de voorstelling Sammie en Opa. De Nieuwjaarsduik werd afgesloten met een flinke dosis energie tijdens de All Style Urban Dance Battle van Freedom City. Kim Tawjoeram werd uitgeroepen tot winnaar. 
De muzikale programma’s waren populair deze zondag. Een bijzondere locatie was Kringloopwinkel De A.R.M. Tussen de tweedehands spullen verzamelde het publiek zich voor een muzikaal optreden over ontspullen van Vocal Group Fuse. In de Nicolaïkerk was het afgeladen vol bij de muzikale vertolking van het sprookje De Standvastige Tinnen Soldaat van Hans Christian Andersen, door het Domstad Juniororkest. Ook de programma’s van 3voor12 Utrecht in dB’s, Culture Connections Company in de Fundatie van Renswoude en Koekoek030 in Lou Oudenoord werden enthousiast ontvangen. Het jongste publiek genoot van de voorleeskunsten van Lot Lohr (bekend uit Sesamstraat) in Bibliotheek Utrecht en liedjesschrijver Jasper Smit speelde zijn voorstelling Straks komt er niemand op mijn feestje, maar kon rekenen op een volle Winkel van Sinkel.
In navolging van Noordwaarts gaat Culturele Zondagen op 14 april op bezoek in Utrecht-West. Herinneringen ophalen aan hoe het daar was, ervaren hoe het nu is, en vooruitkijken aan de hand alle nieuwe plannen en ontwikkelingen. Waar liggen de wortels, wat geeft kleur aan de huidige identiteit en het karakter van de verschillende wijken? Bezoek verborgen buurtjes en (cultuur)historische locaties. Maak kennis met de bewoners, buurtinitiatieven, creatieve makers,

Cookieinstellingen