Eerste makers van Standplaats Utrecht zijn bekend

Foto: Standplaats

Standplaats Utrecht is een nieuwe plek voor talentontwikkeling van podiumkunstenaars. Vijf Utrechtse podiumkunstinstellingen, Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival, DOX en Het Filiaal theatermakers, bundelen hun krachten om talentvolle theater- en dansmakers aan de stad te verbinden.

De eerste makers van Standplaats Utrecht zijn Genevieve Murphy, Jan Fedinger en DIEHELEDING. Onder begeleiding van de podiumkunstinstellingen volgen deze makers een tweejarig traject waarin ze hun werk ontwikkelen en dat op nieuwe manieren verbinden met de stad. Dit doen ze vanuit een eigen creatieve broedplaats op Fort Blauwkapel.
Standplaats Utrecht krijgt financiële ondersteuning van de Gemeente Utrecht. “Met deze impuls onderstrepen we de waarde van talentontwikkeling voor de stad en willen we nieuwe makers voor de stad behouden. Zo bouwen we samen aan een veelzijdig en vernieuwend podiumaanbod, en nemen we als gemeente onze verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van jong talent.” aldus Kees Diepeveen, oud-wethouder Cultuur in Utrecht.
Op zaterdag 24 november om 16.00 uur is er een feestelijke lancering van Standplaats Utrecht in Fort Blauwkapel (Kapelweg 3 in Utrecht). Genevieve Murphy, Jan Fedinger en DIEHELEDING tonen (een voorproefje van) hun nieuwste voorstellingen. Wilt u hierbij zijn? Neem dan contact op via [email protected]

Reacties

article
69841
Standplaats Utrecht is een nieuwe plek voor talentontwikkeling van podiumkunstenaars. Vijf Utrechtse podiumkunstinstellingen, Het Huis
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/69841/eerste-makers-standplaats-utrecht-bekend/
2018-11-13T11:47:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/11/13114717/Standplaats.jpg
Kunst & Cultuur