Gilde Café over de restauratie van de Domkerk

Domkerk, Kapittelzaal
Domkerk, Kapittelzaal
Foto: Pepijntje, CC BY-SA 3.0

Gilde Utrecht organiseert op dinsdag 13 november een Gilde Café met als thema de restauratie van de Domkerk. Het Gilde Café is van 19.30 – 21.30 uur en wordt gehouden in Café (nieuwe) Dikke Dries.

De Domkerk is in de loop der eeuwen al diverse malen gerestaureerd. Restauratiebouwkundige Everard Bisschop van het bureau Van Hoogevest architecten brengt het restauratieverleden vanaf ca. 1850 in beeld. De nadruk zal liggen op de huidige werkzaamheden, die in de zomer van 2017 zijn begonnen en waarschijnlijk zullen duren tot eind 2020. Aan de hand van veel afbeeldingen en meegenomen natuursteen zal de restauratie aanschouwelijk worden gemaakt.

Het Gilde Café is een initiatief van Gilde Utrecht. Dit jaar zal een 6-tal bijeenkomsten worden georganiseerd met boeiende onderwerpen. Het Gilde Café vindt plaats in Café (nieuwe) Dikke Dries, Oudkerkhof 36. De lezing is gratis. Wel vraagt Gilde Utrecht om voor € 5 fiches te kopen voor consumpties. Zo kan het Gilde Utrecht het Gilde Café op deze nieuwe locatie weer vorm geven.

Cookieinstellingen