Utrechtse jongeren op het witte doek tijdens Nederlands Film Festival

Foto: Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland

Tijdens het Nederlands Film Festival op zaterdag 29 september is de première van de film ‘Je Gaat Zien Broer’. De film is een samenwerking tussen Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en het Nederlands Film Festival. ‘Je Gaat Zien Broer’ volgt een korte, maar betekenisvolle periode in het leven van een stel vrienden uit Kanaleneiland. Ze zijn jong, maar worden nu al met vragen geconfronteerd die hun verdere leven zullen bepalen.

Bijzonder aan deze productie is dat hij gemaakt is met, over en door jongeren uit Utrecht. Het dagelijks leven in Kanaleneiland vormt de inspiratiebron voor het verhaal. Jongeren acteren niet alleen maar hebben geleerd wat erbij komt kijken wanneer je zelf een film maakt; want ook achter de schermen speelden zij een grote rol. Zo waren jongeren ook verantwoordelijk voor onder meer de productie, techniek, soundtrack en visagie. Utrechtse theatermaker Donna Risa tekende voor de regie. Het script is van de hand van Abdelaziz Aarab.
Om deze film tot stand te brengen hebben het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en het Nederlands Film Festival zo’n anderhalf jaar geleden de samenwerking opgezocht. Het Nederlands Film Festival is altijd op zoek naar meer manieren om de Nederlandse film te laten zien in al zijn verscheidenheid. Ze wilden meer verbinding met de Utrechtse wijken. Dat doen ze door op locaties in de Utrechtse wijken films te vertonen, maar ook door met Utrechtse jongeren een film maken.
Tegelijkertijd leeft het medium film, vooral in combinatie met muziek heel erg onder jongeren. Om die reden was het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland op zoek naar meer mogelijkheden voor jongeren om zelf films te laten maken. En zo ontstond deze bijzondere samenwerking. Het resultaat mag er zijn; een korte film, een soundtrack en een clip. De rode loper kan alvast worden uitgerold want zaterdag 29 september beleeft de film haar première in Kinepolis Jaarbeurs. Rapper Sef zal optreden als host en naast de filmvertoning zelf zal er een optreden gegeven worden door de jonge Utrechtse artiesten die ook de soundtrack voor de film maakten.

Reacties

Cookieinstellingen