Hanneke van Eijken, Mia You en Radna Fabias winnaars C.C.S. Crone Stipendia

Foto: Het Literatuurhuis

Hanneke van Eijken, Mia You en Radna Fabias zijn dit jaar de winnaars van de C.C.S. Crone Stipendia. Deze beurs wordt door de gemeente Utrecht toegekend aan beloftevolle Utrechtse auteurs. Burgemeester Jan van Zanen overhandigde de drie winnaars de stipendia tijdens het International Literature Festival Utrecht (ILFU), op zaterdag 22 september in Het Literatuurhuis.

De jury van de C.C.S. Crone Stipendia 2018 ontving 25 aanmeldingen waarvan 22 aan de voorwaarden voldeden om in aanmerking te komen voor een stipendium. Deze 22 inzendingen waren afkomstig van in Utrecht woonachtige auteurs met minimaal een contract met een erkende uitgeverij of maximaal drie reeds gepubliceerde boeken bij een erkende uitgeverij. De stipendia bedragen € 2.500,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken.
Vooral de hoge kwaliteit van de poëzie-inzendingen verraste de jury dit jaar. De C.C.S. Crone Stipendia zijn dan ook toegekend aan drie dichters. Zij sprongen er voor de jury overduidelijk uit door de kracht van hun taalgebruik. De inzendingen van Hanneke van Eijken, Mia You en Radna Fabias raakten en overtuigden de juryleden.

Over de C.C.S. Crone Stipendia
De C.C.S. Crone Stipendia zijn vernoemd naar de Utrechtse prozaschrijver C.C.S. Crone (1914 -1951). Ze worden ter beschikking gesteld door de gemeente Utrecht en uitgereikt in samenwerking met Het Literatuurhuis. In 2017 waren de laureaten Gerda Blees, Patrick Pouw en Tom Hofland. 

Cookieinstellingen