Gratis concerten in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent

Foto: Catharijneconvent

In de kloostertuin van Museum Catharijneconvent vindt deze zomer de zevende editie van Catharijn Classique plaats. Van zondag 1 juli tot en met zondag 9 september kunnen bezoekers genieten van professionele openluchtconcerten in het teken van ‘Shelter’, de tentoonstelling die momenteel te zien is in het museum. De gratis concerten duren circa 30 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Het belooft een feestelijke editie te worden, waarbij tijdens het laatste weekend de 550e verjaardag van het kloostergebouw gevierd wordt.

De muziek van Catharijn Classique omvat een breed repertoire : oude muziek, barok, klassiek  en wereldmuziek. Van onder meer: Purcell, Bach, Schumann, Klezmer tot Hildegard van Bingen. De kloostertuin heeft een prachtige akoestiek om die genres tot hun recht te doen komen. Vele professionele musici uit zo’n 10 landen passeren de revue. Zij bespelen de viool, harp, klavecimbel, accordeon, fluit, vleugel, kora , theorbe, klarinet en zingen daar soms bij. Zij wonen of hebben voor een groot deel gewoond, gestudeerd, of gewerkt in Utrecht. Het museum vormt een schitterend decor voor de musici die door hun muziek bezoekers en culturen met elkaar verbinden, op een schuilplek waar het goed toeven is.

Tijdens het laatste weekend viert het museum de 550ste verjaardag met een feestelijk kloosterweekend vol verhalen en muziek tijdens het laatste concert van Catharijn Classique. Kijk voor het gehele programma op www.catharijneconvent.nl

Cookieinstellingen