Morgen start Kerken Kijken Utrecht

Foto: Maarten Buruma

Morgen, dinsdag 25 juni, start het nieuwe seizoen Kerken Kijken Utrecht. Onder deze noemer wordt in de zomermaanden, tot en met zaterdag 8 september, de culturele rijkdom aan kerkgebouwen in het Utrechtse centrum getoond. En die rijkdom strekt zich veel verder uit dan de Domkerk alleen.

Kerken Kijken Utrecht streeft er naar het kerkelijk erfgoed van de hele Utrechtse binnenstad zichtbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek. Sinds 1983 worden voor zowel Utrechters als toeristen, gratis openstellingen van de mooiste monumentale kerken georganiseerd. Bezoekers krijgen zo de kans zelf in alle rust een kijkje nemen óf vrijblijvend gebruik te maken van de enthousiaste en kundige gidsen.
Nieuw is dat geïnteresseerden nu ook online via www.kerkenkijken.nl alvast een kijkje kunnen nemen wat er in Utrechtse kerken te zien is. Van alle twaalf aangesloten kerken zijn namelijk 3600 foto’s en een uitgebreide toelichting op de geschiedenis van het gebouw beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen bezoekers thuis alvast bepalen welke kerken ze graag écht willen gaan zien. Met het handige plattegrondje kunt u zelf openingstijden checken en een route bepalen.
Het Kerken Kijken seizoen loopt van 26 juni t/m 8 september 2018. Meer informatie: www.kerkenkijken.nl

Cookieinstellingen