Onthulling muurgedicht ‘Abstederdijk’ van Ingmar Heytze

Foto: Foto: Initiatiefgroep Muurgedicht Abstederdijk'.

Op zaterdag 23 juni om 16.00 uur wordt door wethouder Anke Klein in de gelijknamige straat het muurgedicht ‘Abstederdijk’ onthuld dat geschreven is door de Utrechtse dichter Ingmar Heytze.

Het gedicht is geschilderd op een zijmuur van de voormalige Catherinaschool op Abstederdijk 28. De tekst is op deze plek voor iedereen te lezen die vanaf het westen door de straat rijdt. Heytze zal bij de plechtigheid zijn gedicht zelf ook voordragen.
Het is in Utrecht de vierde buitenluchtmuur die is verrijkt met een gedicht van de in 1970 geboren ex-stadsdichter. Eerder verschenen bij Heycopstraat 40, Oudegracht aan de Werf 36 en de Strosteeg al muurgedichten van de Utrechter.
De aanleiding voor het gedicht is het overlijden in 2015 van Abstederdijk-bewoonster Mirjam van Bommel. Zij was zeer geliefd vanwege haar sociale karakter en haar bijzondere gave om verbinding te maken met mensen, jong en oud. Ten nagedachtenis aan deze actieve jonge huisarts – ze werd maar 53 jaar – is door buurtbewoners aan Heytze gevraagd een verbindend gedicht te schrijven over deze eeuwenoude straat.
De in onze stad eveneens zeer bekende kunstschilder Jos Peeters heeft Heytzes woorden op de voormalige schoolmuur geschilderd. Hij deed dat in opdracht van de gemeentelijke werkgroep Directe Voorzieningen, die verantwoordelijk is voor veel muurschilderingen in de stad.

Cookieinstellingen