Ruim 21.000 bezoekers voor zesde editie SPRING Performing Arts Festival

Foto: Spring

De zesde editie van SPRING Performing Arts Festival toonde uiteenlopende, radicale vormen van podiumkunsten. Op het programma stonden o.a. een club-happening, stadswandelingen, grote installaties en voorstellingen waar het publiek een actieve rol in had. De rode draad in de programmering was ‘The one and the many’.

SPRING 2018 trok ruim 21.000 bezoekers. In totaal presenteerde SPRING 23 producties met 147 voorstellingen, waarvan 14 Nederlandse premières en 5 wereldpremières.
SPRING 2018 presenteerde veel werk in de publieke ruimte. Het festival opende voor de Utrechtse Stadsschouwburg met de massachoreografie The Collective Individual Excercises van Hongkongse maker Isaac Chong Wai waar honderd Utrechtse performers aan deelnamen. Ook op Domplein en Stadhuisbrug toonde Isaac Chong Wai ‘Collective Individual Exercises’. De Oostenrijkse choreograaf Willi Dorner toonde strakke formatiedans in Kanaleneiland en Transwijk. Op de Neude was tien dagen lang de bouwplaats Sic Transit Gloria Mundi van Dries Verhoeven te zien. Benjamin Vandewalle liet bezoekers de stad Utrecht op een geheel nieuwe manier zien door hen een masker op te zetten in Walking the Line. Op een verlaten bedrijventerrein ervaarde het publiek in Think Much. Cry Much. van Libanese maker Rima Najdi verschillende perspectieven op de vluchtelingencrisis. In samenwerking met Podium Hoge Woerd en RAUM presenteerde SPRING de herneming van Wiek van Schweigman& op het Berlijnplein.
Ook in de zalen toonde SPRING voorstellingen. Mette Ingvartsens to come (extended) werd juichend ontvangen. Anouk van Dijk presenteerde een spannende samenwerking met Singaporese kunstenaar Ho Tzu Nyen. Bijzonder gefascineerd en enthousiast was het publiek door In Many Hands van Kate McIntosh. Het festival sloot af met de extravagante performance An Atypical Brain Damage van Chinese maker Tianzhuo Chen.
In samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht presenteert SPRING van 1-3 november de tweede editie van festival SPRING in Autumn. Op het programma staan zes producties van hedendaagse (inter)nationale theatermakers en choreografen. Crowd van Oostenrijkse-Franse choreografe Gisèle Vienne neemt het publiek mee op een techno rave-trip. Poolse theatermaker Marta Górnicka toont haar unieke vorm van groot gechoreografeerd koor in Hymn to Love. In All Inclusive plaatst Julian Hetzel kunst naast oorlog en toeristen naast vluchtelingen. Lotte van den Berg toont Dying together, een voorstelling waarin samen sterven steeds opnieuw betekenis krijgt. De Indonesische danspionier Eko Supriyanto presenteert zijn nieuwste werk Salt. En Charlie Duran toont de dansvoorstelling/escape room Laboratory of man.

Cookieinstellingen