Wendy van Os ontvangt Anne Faber Stipendium

Foto: Anne van Kooij

In Het Huis Utrecht reikte Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven dinsdag 22 mei j.l. voor de eerste keer het Anne Faber Stipendium uit, een jaarlijkse toelage voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunstensector ter nagedachtenis aan de in 2017 overleden Anne Faber.

Na een stevige selectieprocedure is uit de aanmeldingen, Wendy van Os (1995) geselecteerd. De commissie, bestaande uit deskundigen en familieleden, koos unaniem voor Van Os. “Wij zien in Wendy een zeer talentvol jonge zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naar toe wil werken (…) Wendy legt de lat voor zichzelf hoog, is nieuwsgierig naar anderen en zichzelf en eigenwijs genoeg om buiten de gebaande paden te treden. Ook is ze goed in staat om mensen met elkaar te verbinden. Dit zijn eigenschappen die Anne ook had en die volgens de commissie een voorbode zijn voor een succesvolle carrière als zakelijk leider in de kunstensector”.
Anne Faber had de ambitie om de functie van zakelijk leider te bekleden in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld. Het stipendium bedraagt een toelage van € 15.000 voor een op maat gemaakt ontwikkelingstraject. Belangrijke onderdelen van dit traject vormen scholing, netwerkvorming, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht.

Het Huis Utrecht is gevestigd in de Utrechtse wijk Pijlsweerd en biedt ruimte voor de ontwikkeling van (jonge) theatermakers. Met programmering, activiteiten en ontmoetingen brengt Het Huis Utrecht maatschappelijke vraagstukken en kunst nader tot elkaar

Cookieinstellingen