Portrettenserie ‘Uit het hart, in het oog’ in het Stadskantoor

Foto: Iris Tasseron

Met de portrettenserie ‘Uit het hart, in het oog’ laat de Utrechtse fotograaf Iris Tasseron in het Stadskantoor zien wat Utrechters beweegt. Wat schuilt er achter hun gezicht? Welke passies? Welke verhalen? Met een portret-estafette als resultaat.

Het eerste portret in de reeks maakte Iris Tasseron van een gepassioneerd tuinierende burgemeester Jan van Zanen. Hij gaf vervolgens het stokje door aan een volgende Utrechter: Dwight van van de Vijver van de politie en zo ontstond een portret-estafette.
Zoals Tasseron stelt: “Ik kwam op het idee tijdens het maken van portretfoto’s, omdat er veel meer schuilt achter het gezicht van een geportretteerde. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Door voor deze vorm te kiezen wordt het portret meer een persoonlijk verhaal van de geportretteerde en durven zij zich te laten zien. Zo laat ik me leiden en ontmoet steeds weer nieuwe mensen om te fotograferen. Deze portretten laten je kennismaken met Utrechters zoals ze zijn, zoals Trijnet van Haaren van het Openbaar Ministerie, Ineke Jenniskens van het Leger de Heils, Nick Mok van het Leger des Heils, Nick Vos als gymleraar en productontwerper Bram de Rooij. Allemaal mensen met een band met Utrecht.” Tasseron zet de serie voort op internet: www.iristasseronfotografie.nl.

De tentoonstelling is te zien op de eerste etage van het Stadskantoor, van woensdag 4 april tot donderdag 26 april.

Cookieinstellingen