Expositie van historische tekeningen in Grand Hotel Karel V

Foto: Karel V

In samenwerking met Het Utrechts Archief opent Grand Hotel Karel V een expositie op vrijdag 30 maart om 12.00 uur. Vanaf die datum kunnen tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderd worden in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en zal feestelijk geopend worden op Goede Vrijdag om 12:00 uur door General Manager Leo Hollman van Karel V en Projectleider publieksprogrammering Erik Plomp van Het Utrechts Archief.
Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar. En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden.
De komende maanden zal de historie uitgebreid worden belicht. Door diverse activiteiten te organiseren wil Grand Hotel Karel V de historie weer tot leven brengen. Er wordt afgetrapt met de expositie in de kloostergang, er wordt een boekje gepubliceerd waarin een aantal spannende anekdotes uit het verleden herleven. Voorts geeft historicus en gids Llewellyn Bogaers op Goede Vrijdag en op Tweede Paasdag rondleidingen door het hotel waarbij menig historisch tipje van de sluier wordt opgelicht. Deuren die normaal gesproken gesloten of niet openbaar toegankelijk zijn, worden gastvrij geopend. Uiteraard staat Llewellyn uitgebreid stil bij de tekeningen-expositie. De rondleiding kost €15, met daarbij inbegrepen een stuk appelgebak en kopje koffie in Bistro Karel 5. Inschrijven voor de rondleiding kan via de website www.karelv.nl/agenda.

Cookieinstellingen