Kunstprojecten uit Zuilen en Overvecht in stadhuis

Foto: gemeente Utrecht

De fototentoonstelling ‘We Come closer’ in het stadhuis toont een overzicht van drie kunstprojecten uit Zuilen en Overvecht, die als doel hebben om buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen.

Onder de noemer “We Come Closer” realiseren Cas Slagboom, Nathalie Nijkamp en Liesbeth Arends ‘social art’-projecten met als doel om Utrechters dichter bij elkaar te brengen. Het project ‘De Jonge Dame’ in Zuilen diende om een band te creëren tussen de bewoners van het wooncomplex De Dame en de directe omgeving. ‘Het portret van Zuilen’ laat zien hoe festivalbezoekers het thema ‘delen’ zichtbaar maakten en ‘De Handen van de Vulcanus’ toont gefotografeerde handen van bewoners van het wooncomplex “De Vulcanus” in Overvecht. Cas Slagboom: “Iedereen wil graag gezien worden, gewaardeerd en bevestigd worden in zijn bestaansrecht. Dat is de kern van onze projecten: je doet er toe”.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht). Van dinsdag 30 januari tot en met donderdag 22 februari 2018 te zien.

Cookieinstellingen