HKU-studenten maken serie korte tentoonstellingen en evenementen

Foto: HKU

Van een pop-up kunstwinkel in het centrum tot een oase van kunst bij de Botanische Tuinen en van een spectaculaire installatie in restaurant LE:EN tot een kunstdiner in een tentoonstellingsruimte. Meer dan dertig studenten van HKU Beeldende Kunst hebben in drie maanden tijd ‘Black & White Cube’ uit de grond gestampt: een serie korte tentoonstellingen en evenementen die vanaf vandaag, donderdag 18 januari, in Utrecht te beleven zijn.

Hoe bedenk, ontwikkel en produceer je een tentoonstelling? Deze vragen maken een belangrijk onderdeel uit van het onderwijs bij HKU Beeldende Kunst. En nu mogen derdejaarsstudenten voor het eerst aan het publiek laten zien wat ze ervan geleerd hebben. Na colleges over het maken van een expositie, hebben ze vanaf afgelopen oktober van concept tot tentoonstelling samengewerkt. De resultaten zijn vanaf vandaag –mede mogelijk gemaakt door het K.F. Heinfonds- te bezoeken.

Vandaag, om 17:00 uur, opent ‘The Store’ aan de Schoutenstraat 10 in Utrecht: een galerie en winkel in één. Het werk van zes studenten HKU Beeldende Kunst is hier te bezichtigen en te koop voor schappelijke prijzen. Het werk varieert van schilderijen tot levensgrote foto’s die de zes, als in een museum, tentoonstellen. Maar er zijn ook verkleinde reproducties zoals posters en ansichtkaarten verkrijgbaar. Wie interesse heeft, moet er wel snel bij zijn: ‘The Store’ sluit alweer op zondag 21 januari. Openingstijden: donderdag tot 22:00 uur, vrijdag t/m zondag 12:00 tot 18:00 uur.

26 en 27 Januari: Tickin’ Dinner

Eten heeft de kracht om mensen van verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Dat vormt de inspiratie voor vijf jonge kunstenaars die zelf uit alle windstreken afkomstig zijn. Gezamenlijk maken ze een dinertafel waarop alles een kunstwerk is, van de borden tot en met de kannen. Het wordt een avond van kunst, eten en ontmoetingen met anderen, natuurlijk ook met de kunstenaars zelf. Lange Nieuwstraat 4 in Utrecht. Openingstijden: vrijdag van 18:00 tot 22:00 uur, zaterdag van 12:00 – 18:00 uur.

28 Januari: ‘I Never Promised You A Rose Garden’

Vlezige objecten, levensgrote details en subtiele ingrepen: de serre van de Botanische Tuinen Utrecht is op deze zondag nét even anders dan verwacht. Zeven studenten prikkelen de aandacht van de bezoeker met hun kunstwerken in een oase van natuur en rust. De expositie opent om 14:00 uur en de Tuinen sluiten weer om 19:00 uur. Budapestlaan 17 in Utrecht.

22 en 23 Februari: ‘The Show’

Uitsmijter van de reeks tentoonstellingen is ‘The Show’: een gigantische totaalinstallatie bij restaurant LE:EN aan Heuveloord 140. Vier studenten van HKU Beeldende Kunst brouwen een mix van film, performances, sculpturen en schilderijen. Openingstijden: donderdag van 18:00 tot 23:00 uur en vrijdag van 11:00 tot 23:00 uur.

Reacties

article
66983
Van een pop-up kunstwinkel in het centrum tot een oase van kunst bij de Botanische
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/66983/hku-studenten-maken-serie-korte-tentoonstellingen-en-evenementen/
2018-01-18T14:44:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/01/18144431/TranscodedImage.jpg.png
Kunst & Cultuur