Een ‘frisse’ duik in het culturele jaar tijdens de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik

Foto: Jelmer de Haas

In Utrecht is het culturele jaar zonnig van start gegaan met de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik. In de Kromme Rijn bij Museum Oud Amelisweerd trotseerden zo’n 25 mensen het koude water voor een echte nieuwjaarsduik. Daarnaast zochten veel bezoekers de warmte op bij de binnenlocaties.

Zo puilde de Hertz zaal van TivoliVredenburg uit tijdens het Catching Cultures Orchestra Festival met muzikanten uit Sudan, Syrië, Irak en Nederland. Deze editie van de Nieuwjaarsduik was er speciale aandacht voor jonge Utrechtse makers. In Karel V speelde het Studenten Gitaar Ensemble voor volle zalen, het Café Theater Festival gaf teasers van de komende editie en op en rondom het Stadhuisplein was de hele middag muziek en theater van studenten van de HKU. De Nieuwjaarsduik werd door 18.500 mensen bezocht. Dat is hetzelfde aantal als vorig jaar, die tien locaties meer telde.

In de Winkel van Sinkel was er gedurende de dag een divers programma met muziek, dans en workshops voor jong en oud. Onder meer het Culturele Zondagen college van Universiteit Utrecht, de schilderworkshop voor kinderen en het swingende concert van Pierre & Les Optimistes kon op veel belangstelling rekenen. Andere hoogtepunten waren het flamenco concert van de Spaanse zangeres La Trini in Instituto Cervantes, het ROBOlab van De Vrijstaat in de Bibliotheek Utrecht, de moderne dansvoorstelling Talk Gesture Mirror in galerie KuuB en Cineville’s top tien beste films van 2017 in Filmtheater ‘t Hoogt.

Noordwaarts – 22 april

Culturele Zondagen gaat de wijken in met als eerste bestemming Noord! Bekijk Overvecht, Zuilen en Ondiep eens door een hele andere bril. Ontdek in één dag de parels, must sees en trots van deze buurten. In alle drie de wijken bevindt zich een centrale plek met optredens, vele initiatieven uit de wijk en natuurlijk heerlijk eten uit alle windstreken.

Cookieinstellingen