Strickx wint De Boks Awards 2017

Foto: Boks

Fanatiek, zenuwachtig en hoopvol stonden de negen acts van De Boks Awards 2017 afgelopen weekend op het podium van de Stadsschouwburg Utrecht. Lange tijd hadden de jonge talenten naar hun optreden toegewerkt. Met veelal zelfgeschreven nummers haalden ze alles uit de kast om de jury en het publiek te overtuigen. Uiteindelijk ontving Strickx, uit handen van wethouder Kees Diepeveen, de hoofdprijs. De Boks Awards, een talentenjacht voor jonge Utrechtse urban zangers en rappers, werd voor de vierde keer op rij georganiseerd door Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. 

Strickx: “Ik vind het echt tof dat ik heb gewonnen en het motiveert me om nog harder te werken. Ik wil met mijn muziek mijn verhaal vertellen en hoop dat mensen daar van kunnen leren.” Er was een grote variëteit aan acts: van rappers tot zangeressen, van snoeiharde hip hop tot indrukwekkende ballads. Eén ding hadden ze gemeen: de jonge talenten wisten met hun sterke teksten het publiek te raken. De jury, bestaande uit producer Esko, zangeres/rapper Nowell en Lucia Claus, directeur van de Stadsschouwburg Utrecht, prees Strickx om zijn originaliteit, teksten en flow. Als winnaar van de juryprijs won Strickx een professionele videoclip van Drovideo. Het enthousiaste publiek stemde voor het duo Demms & Nando, waardoor zij de publieksprijs in de wacht sleepten en 3Bodjk030 won de aanmoedigingsprijs. Allen hebben daarmee een podiumplek op ARK festival Mundial 2018 veroverd. 


De Boks Awards is een initiatief van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland in samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens de vierde editie kon het publiek niet alleen van de zangers en rappers genieten, maar ook van een Afrodance-groep met jonge dansers, die elke week les krijgen in Jongeren Cultuurspot Overvecht, een foto-expo en een toneelvoorstelling door leerlingen van de Lukasschool. De talentenjacht De Boks Awards komt voort uit het programma De Boks Community van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Daarbij werken jongeren aan hun talenten op het gebied van muziek, mode, fotografie, dans en theater. 


Cookieinstellingen