Centraal Museum volgens Zoover populairste kunstmuseum

Foto: Zoover

Nederlanders vinden het Centraal Museum het beste kunstmuseum van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van reviewplatform Zoover. Het Utrechtse museum kreeg 24 procent van de in totaal 702 stemmen. Hiermee laat het in de top drie het Kröller-Müller Museum en de Hermitage ruimschoots achter zich. De winnaar van vorig jaar, het Rijksmuseum, is op de vierde plaats geëindigd met twaalf procent van de stemmen.

De afgelopen weken konden Nederlanders op de website van Zoover stemmen op hun favoriete museum met de mooiste werken en het beste vermaak. Dertien procent stemde op de Hermitage, waarmee het Amsterdamse museum op de derde plek eindigt en het Rijksmuseum net achter zich laat. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo weet de tweede plek te behalen met veertien procent van de stemmen. De overduidelijke favoriet is het Centraal Museum Utrecht met 24 procent van de stemmen.

Bart Rutten, directeur Centraal Museum Utrecht, reageert verheugd op de uitslag: “We zijn erg trots en blij dat we eerste zijn geworden. Na de verbouwing en met een nieuwe koers zagen we ons bezoekersaantal stijgen. We hopen dit jaar zelfs met hogere bezoekersaantallen dan vorig jaar te eindigen, maar we vinden het natuurlijk ook belangrijk dat de bezoeker ons waardeert. De eerste plaats is dus een mooie aanmoediging. Met de grootste Rietveld collectie ter wereld, het Dick Bruna-atelier, mode, Utrechtse Caravaggisten en moderne en hedendaagse kunst bieden we een breed pallet voor kunstliefhebbers. We hopen ook in 2018, met onder meer een grote Jan Taminiau-presentatie en de bijzondere tentoonstelling Utrecht, Caravaggio, Europa, weer een mooi programma te bieden.”

Cookieinstellingen