Beelden van Pinky Messchaert in stadhuis

Foto: gemeente Utrecht

Buurtbewoners van de Hamburgerstraat in Utrecht genieten al jaren van het werk van hun buurtgenoot Pinky Messchaert, die in het raam van haar huis beelden toont aan iedereen die langs loopt. De tentoonstelling ‘IJzerwerk’ in het stadhuis toont een beknopt overzicht van haar werk.

In haar beelden verwerkt Messchaert uiteenlopende materialen die zij vindt op straat, in containers en ijzerslopen. “Het beeldend proces begint zelden met een vooraf gekozen onderwerp. Eerder ontstaat iets door met een onbevangen blik te kijken naar de wekelijks verzamelde berg van gevonden materialen. Ik laat me inspireren door typische, opvallende vormen of voorwerpen. Vervolgens begint er dan een spel van opbouwen, samenvoegen en weghalen, dat uiteindelijk resulteert in een verrassend beeld met een eigenzinnig karakter.” Kenmerkend voor haar werk is de humor en de manier waarop Messchaert op speelse wijze aan oud ijzer een geheel nieuw leven schenkt.

Deze expositie is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van dinsdag 31 oktober tot en met donderdag 30 november 2017.

Cookieinstellingen