Vandaag start SPRING in Autumn

Foto: Spring

Vandaag start de eerste editie van SPRING in Autumn. SPRING in Autumn is een nieuw internationaal theater- en dansfestival in Utrecht, gepresenteerd door SPRING festival en Stadsschouwburg Utrecht. De eerste editie van SPRING in Autumn vindt plaats van 19 t/m 21 oktober 2017.

Samen programmeren SPRING festival en Stadsschouwburg Utrecht vijf verschillende voorstellingen van hedendaagse theatermakers en choreografen die Utrecht absoluut niet mogen overslaan. SPRING in Autumn is een driedaagse versie van SPRING, compact maar compleet met kenmerkende festivalsfeer en vele extra’s rondom de voorstellingen.

SPRING in Autumn opent op donderdag 19 oktober met de indrukwekkende voorstelling Imitation of Life van de gelauwerde Hongaarse film- en theaterregisseur Kornél Mundruczó. Dit hyperrealistische toneelstuk over de rafelranden van een samenleving wordt overal in Europa lovend ontvangen en komt nu naar Utrecht. 

Voor de Stadsschouwburg Utrecht in het Zocherplantsoen verrijst Phobiarama, het spookhuis van de 21e- eeuw. Deze ‘levende installatie’ van Dries Verhoeven is een excursie door onze huidige angstcultuur. Phobiarama is ook na SPRING in Autumn te zien als onderdeel van Impakt festival.

De jonge talentvolle Zwitserse choreograaf Lea Moro presenteert haar nieuwe werk (b)reaching stillness in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg. Moro neemt geschilderde stillevens uit de Barok als uitgangspunt en creëert daarmee een bijzondere wereld van groei en verval, ten onder gaan en er weer bovenop komen. Het stilleven leeft in deze parabel over het leven van een jonge choreografe.

De Israëlische choreograaf Yasmeen Godder (o.a. bekend van haar werk voor Batsheva Dance Company) houdt zich voor haar nieuwe voorstelling Common Emotions bezig met het collectieve gevoel; emoties die we delen of allemaal kennen, los van nationaliteit of land van afkomst. Het resultaat is een vurig pleidooi voor een grensoverschrijdende saamhorigheid.

Het swingende energieke Kalakuta Republik van Serge Aimé Coulibaly en zijn Faso Danse Théâtre sluit op zaterdag 21 oktober het festival af. De uit Bukina Faso afkomstige Coulibaly liet zicht voor deze krachtige dansvoorstelling inspireren door het politieke leven van de legendarische Afrobeat-pionier Fela Kuti.

 

Reacties