Culturele Zondag Alles Kids stralend begin van de herfstvakantie

Foto: Culturele Zondag

De herfstvakantie is in Utrecht goed van start gegaan met de tweede editie van de Culturele Zondag Alles Kids. Op vele binnen- en buitenlocaties genoten jong en oud van dans, muziek, theater, film en literatuur. In TivoliVredenburg werd aandachtig geluisterd én gekeken naar Bugs Bunny en Tom & Jerry, in Het Utrechts Archief maakten kinderen hun eigen poster en in Hoog Catharijne was er veel belangstelling voor de voorstellingen van poppenspeler Lejo en de Nuffe Tantes. Door het mooie nazomerse weer waren ook de buitenlocaties, zoals het Domplein en het Vredenburgplein erg gewild. Alles Kids werd bezocht door 25.000 bezoekers.

Alles Kids viel ook samen met de laatste dag van de gruwelijk enge Kinderboekenweek. Op verschillende locaties waren dan ook griezelige activiteiten. Het begon al op zaterdagavond met het uitverkochte Griezelgala in de Bibliotheek Utrecht. Tijdens de Culturele Zondag zelf werd er ook volop gegriezeld, zo stond er een lange rij bij de Domtoren voor de spannende verhalen van de torenwachter en in de Winkel van Sinkel was de werfkelder griezelig ingericht. Veel enthousiasme was er voor het programma op het Vredenburgplein waar gespeeld werd met de Speelbeelden, er rijen stonden voor de minigolf en kinderen samen een knikkerbaan bouwden. Op het Domplein was het de hele dag een drukte van belang bij de levende hindernisbaan van Rake Klappen en ging iedereen uit zijn (bak)plaat met potten en pannen. In het Museumkwartier waren veel speurende gezichten te zien bij de Stadssafari, in het Stadhuis genoten veel kinderen van de theatervoorstelling Kantoorvlieg en daarnaast gaf Het Filiaal Theatermakers samen met sterrendeskundige Govert Schilling een ruimtecollege met de laatste weetjes over het heelal in Sonnenborgh – museum & sterrenwacht.

De eerstvolgende Culturele Zondag is de Nieuwjaarsduik. Dit is de traditionele start van het culturele kalenderjaar in Utrecht met een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens. 

Cookieinstellingen