Tentoonstelling Made in China in MOA officieel geopend

Foto: Fotograaf-Ernst-Moritz

In MOA | Museum Oud Amelisweerd is gistermiddag onder grote belangstelling van genodigden en pers de tentoonstelling Made in China – Armando & meesterwerken uit de Qing-dynastie geopend. Made in China toont fraai gedecoreerde exportobjecten uit de VOC-tijd en traditionele Chinese landschapskunst. Dit alles in combinatie met het beroemde Chinese behang van het 18e-eeuwse landhuis en schilderijen, tekeningen en gedichten van Armando. Vanaf zaterdag 23 september is de tentoonstelling geopend voor publiek.

De tentoonstelling Made in China kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Guangdong Museum in Guangzhou (Kanton). Bijna alle getoonde objecten komen uit de collectie van het museum en de rolschilderijen zijn nu voor het eerst in Europa te zien. Een delegatie van het Chinese museum was aanwezig tijdens de opening. Evenals de Ministre-Conseiller van de Volksrepubliek China in Nederland: Chen Ribiao. Hij noemde de tentoonstelling een mooie ontmoeting tussen Oost en West. En dankzij het werk van Armando tevens een perfecte fusion van verleden en heden. Armando was zelf ook te gast tijdens de opening en mocht als een van de eersten Made in China bezoeken.

In de tentoonstelling Made in China is het achttiende-eeuwse Chinese behang van het landhuis samen te zien met fraai gedecoreerde exportkunst uit dezelfde periode: lakwerk, waaiers, textiel, keramiek en zilverwerk van de hoogst mogelijke kwaliteit. Op de bovenetage worden absolute topstukken getoond van de belangrijkste Chinese meesters uit de Qing-dynastie. Deze bijzondere, vaak omvangrijke schilderingen gaan een dialoog aan met werken van Armando. Armando’s kijk op het landschap kent namelijk verrassend veel overeenkomsten met de Chinese traditie.

Cookieinstellingen