Argibald in het stadhuis

Foto: Argibald

Argibald, pseudoniem van de Utrechtse kunstenaar en cartoonist Willem Bentvelzen, exposeert in september in het stadhuis met werk van de afgelopen vijf jaar: cartoons, kinderboekillustraties, gedichten en autonoom tekenwerk.

Willem Bentvelzen studeerde in 2005 af als animator aan de faculteit Kunst, Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Onder het pseudoniem Argibald maakt hij tekeningen, schilderingen en cartoons. In 2010 exposeerde Bentvelzen in het stadhuis met werk in de traditie van het absurdisme. De nieuwe expositie geeft een overzicht van zijn werk uit de periode 2012-2017 met cartoons, illustraties, gedichten, autonoom tekenwerk en zijn dagelijkse tekenproject ‘Adrawingaday’. Met deze laatste reeks prentjes zet hij zich jaarlijks in voor een lokaal goed doel: de Voedselbank Utrecht.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van zondag 3 september – tijdens het Uitfeest – tot en met donderdag 28 september 2017.

Cookieinstellingen