MOA gaat samenwerking aan met Guangdong Museum

Foto: Mario Gibbels

Onlangs heeft Museum Oud Amelisweerd (MOA) een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Guangdong Museum in Guangzhou, de hoofdstad van de Zuid-Chinese provincie Kanton (Guangdong). Eind september 2017 organiseert MOA de tentoonstelling Made in China – Kanton aan de Kromme Rijn. Hierin wordt 18e-eeuwse Chinese landschapskunst en exportkunst uit de collectie van het Guangdong Museum getoond, in samenhang met landschapsschilderkunst van Armando. In 2018 reist het werk van Armando op zijn beurt naar het Guangdong Museum. Het is voor het eerst dat werk van Armando in China te zien zal zijn.

De samenwerking tussen MOA en het Guangdong Museum is ontstaan tijdens de viering van de twintigste verjaardag van het vriendschapsverdrag tussen de provincies Guangdong en Utrecht. MOA en het Guangdong Museum vonden elkaar in hun beider collecties op het gebied van Chinees behang, 18e-eeuwse exportkunst en landschapsschilderkunst. Beide musea spraken af elkaars kennis en kunde op het gebied van deze collecties te gaan delen en elkaars deskundigheid hiermee te vergroten. Het eerste tastbare resultaat is de tentoonstelling Made in China – Kanton aan de Kromme Rijn.

Made in China wordt na Lodewijk Napoleon – tragisch heerser, de tweede tentoonstelling waarin MOA de geschiedenis van het landhuis centraal stelt. De Chinese werken afkomstig uit de collectie van het Guangdong Museum, worden getoond in relatie tot het beroemde 18e-eeuwse Chinese behang in het landhuis en de landschappen van Armando.

Het Guangdong Museum is een van de vier grote culturele landmarks in het nieuwe centrum van miljoenenstad Guangzhou. Het gebouw is een ontwerp van Rocco Design Architects die in hun ontwerp iconische architectuur verbinden met de oude cultuur van China. Het hypermoderne museum heeft een grote variëteit aan hoogwaardige collecties en ontvangt ruim 1 miljoen bezoekers per jaar.

Made in China is vanaf 23 september 2017 te zien bij MOA | Museum Oud Amelisweerd. In 2018 zal MOA in het Guangdong Museum de eerste tentoonstelling van Armando in China organiseren.

Nu nog te zien bij MOA: Tier – Armando, Darwin, Sinke & van Tongeren.  

Cookieinstellingen