Presentatie dichtbundel in week van de begraafplaatsen

Foto: gemeente Utrecht

Van 27 mei tot en met 4 juni is de week van de begraafplaatsen. Tijdens deze week wordt er stilgestaan bij wat de Utrechtse begraafplaatsen kunnen bieden als troost bij het verliezen van een dierbare. Er wordt een dichtbundel gepresenteerd over begraafplaats Soestbergen en er wordt een historische wandeling gemaakt.

Herman Tongerloo heeft een dichtbundel geschreven die geïnspireerd is door begraafplaats Soestbergen. De gedichten gaan over de graven die er liggen, en de bijzonderheden die hij daar is tegengekomen. Op 30 mei van 19.00 uur tot 20.30 uur draagt Herman zijn gedichten voor. Toegang is gratis én voor iedereen, verzamelen bij de ingang aan de Gansstraat.

Begraafplaats en wandelpark Soestbergen is ook op 3 juni weer geopend. Het is dan mogelijk om een cultuurhistorische wandeling te maken. Tijdens deze wandeling van anderhalf uur krijgt u meer te horen over de geschiedenis van begraven in Utrecht en de bijzondere graven en bomen op Soestbergen. U kunt een kijkje nemen in een van de lege kelders in de Ring van Zocher. De wandelingen beginnen om 10.00 uur én om 14:00 uur en zijn gratis en toegankelijk voor jong en oud. Graag aanmelden onder vermelding van het tijdstip dat u wilt komen en het aantal personen, door een mail te sturen aan [email protected].

Begraafplaats Daelwijck, Kovelswade, Tolsteeg en Soestbergen vormen samen de Utrechtse begraafplaatsen. Deze zijn dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur. Hier kunt u rondwandelen, uw dierbaren gedenken en rust en bezinning vinden. Mocht u meer willen weten over de parken van de begraafplaatsen of de urnentuin, zorgeloos begraven, onbepaalde tijdsgraven, reserveren van graven of één van de andere producten, dan kunt u contact opnemen via [email protected] of kijk op utrecht.nl/begraafplaatsen.

Cookieinstellingen