College presenteert twee scenario’s voor Landhuis Oud Amelisweerd

Het Utrechts college heeft laten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een ’toekomstbestendige en realistische openstelling’ van het landhuis Oud Amelisweerd. Het college stelt de raad voor om te kiezen uit twee scenario’s: ‘CM light’ en ‘MOA aangescherpt’.

Holland Consulting presenteert vijf verschillende scenario’s voor openstelling van Oud Amelisweerd. Elk scenario voor openstelling van het landhuis brengt structurele ongedekte lasten met zich mee die uiteenlopen van 86.000 euro tot 216.000 euro per jaar. Op basis van deze conclusie heeft het college besloten 100.000 euro structureel te reserveren voor instandhouding en openstelling van het landhuis.

Het college stelt de gemeenteraad voor om te kiezen uit twee scenario’s, het scenario CM light en het scenario MOA Aangescherpt. De andere scenario’s hebben volgens het college een te hoge ‘verlieslatende exploitatie’.

Bij het scenario MOA Aangescherpt wordt Museum Oud Amelisweerd het huis van het contrast tussen cultuurhistorie en moderne kunst in een natuurlijke omgeving. Dat betekent een programmering van oude & moderne kunst, inclusief Armando. Bij dit scenario bedragen de lasten 559.000 euro per jaar.

Bij het scenario CM light wordt het landhuis ondergebracht bij het Centraal Museum. Hierbij vindt er door het Centraal Museum geen programmering in het landhuis plaats, maar wordt het wel beheerd. Zeer beperkte openstelling, circa 10 dagen per jaar, vindt plaats om het landhuis incidenteel te tonen. Bij dit scenario bedragen de lasten 102.000 euro per jaar.

Cookieinstellingen