Utrecht krijgt grootste bioscoopscherm van de Randstad

Foto:

Donderdag 2 maart opent megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs vier extra filmzalen. Een van die zalen is in alle opzichten groots: vanuit ruim 600 stoelen kunnen filmliefhebbers uit Utrecht en omstreken hier genieten van het grootste bioscoopscherm van de Randstad.

Met de opening van de extra zalen heeft Kinepolis Jaarbeurs bijna alle zalen in gebruik. De grootste zaal (ruim 600 stoelen) gaat morgen ook open, en die bevat een primeur: hier hangt het grootste filmdoek van de regio, en een van de grootste van het land.

Het scherm beslaat de volledige breedte en hoogte van de grote zaal. Het is 26 meter breed en 10,9 meter hoog; dat is net zo groot als vijf huizen van bijna vier verdiepingen. Voor optimaal kijkgenot is het doek licht gebogen.


Later deze week opent ook de laatste zaal van de nieuwe bioscoop. Deze zaal is uitgerust met het Laser ULTRA-systeem: 4K-laserprojectie in combinatie met Dolby Atmos-geluid. Kinepolis Jaarbeurs heeft dan twee Laser ULTRA-zalen. Na opening van deze laatste zaal telt de bioscoop 14 zalen en 3.200 stoelen.

Reacties