Utrechtse filmproducent MEGA Films brengt eerste film uit

Foto: CO Public Domain

Het Utrechtse filmproductiebedrijf MEGA Films brengt dit jaar zijn eerste film uit: The Death of a Polish Princess van regisseur Jaap Evers. De korte film, met soundtrack van de opkomende Utrechtse band Onegg, wordt in het voorjaar van 2017 opgenomen. Dinsdag 7 februari is de crowdfundingcampagne op Voordekunst.nl gestart.

The Death of a Polish Princess gaat over M, die op een vroege ochtend haar nieuwe, onbekende toekomst tegemoet rijdt. Onderweg komt ze oog in oog te staan met de personificatie van haar twijfels. Die kent vele gedaantes, die ze stuk voor stuk moet overtuigen van haar eigen gelijk. De film is een beeldende vertelling over loslaten, seksuele bevrijding, identiteit, kracht en feminisme.

The Death of a Polish Princess is een korte film van een groep jonge, Utrechtse filmmakers die op allerlei verschillende plekken al ervaring opdeden met het maken van films, televisieseries en documentaires. Dit is de eerste film die zij samen maken en geeft het startschot voor een langdurige samenwerking met elkaar én met nieuwe jonge makers. Zo is de film het regiedebuut van Jaap Evers en is het de eerste film die het nieuwe productiebedrijf MEGA Films uitbrengt.

Dinsdag 7 februari start de crowdfundingcampagne voor The Death of a Polish Princess. Het bijeengebrachte geldbedrag wordt door het Utrechtse filmcollectief gebruikt voor onder andere setdesign en de beeld- en geluidsnabewerking om zo de innerlijke strijd van hoofdpersoon M zichtbaar maken.

In de film wordt vrijwel niet gesproken. Terwijl de krachtige beelden voor zich spreken, zorgt de subtiele, minimalistische soundtrack van de Utrechtse band Onegg ervoor dat je in een vervreemdend sprookje terecht komt. De tweekoppige formatie maakt harmonieuze elektronica met analoge synthesizers en drumcomputers. Geen techno, maar wel dansbaar. Het laatste project van Onegg was het componeren van de muziek voor de prijswinnende 2Doc De Lengte van Liefde (Anna Peeters, 2016).

Reacties