In beeld: de vluchteling als mens

Foto: uaf.nl

UTRECHT – De integratie van vluchtelingen door studie en werk was voor Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF,  Fotograaf des Vaderlands (2015-2016) Ahmet Polat en Museum Hilversum aanleiding voor het maken van de foto-expositie ‘Weer toekomst!’. “Deze tentoonstelling gaat niet over zielige mensen, het gaat over mensen”, aldus Ahmet Polat die in bijgaande You Tube film uitlegt wat hij met de tentoonstelling beoogt te bereiken.

Ahmet Polat

Vluchtelingen zijn niet alleen vluchteling: ze zijn student, moeder of vriend. Ahmet Polat geeft hen in de foto-expositie Weer toekomst! een gezicht. Wie zijn deze nieuwe Nederlanders? Hoe krijgen ze hier hun leven weer op de rails? Met welke middelen? En wat is daarbij de rol van beeldvorming? Op 6 februari wordt de expositie officieel in Utrecht geopend tijdens een bijzondere avond, waarbij een gesprek plaatsvindt met mensenrechtenexperts mr.dr. Maarten den Heijer (UAF) en prof.dr. Antoine Buyse (UU), Ahmet Polat en harpiste Ekaterina Levental.

De expositie is van 23 januari t/m 26 februari gratis te bezichtigen in het universiteitsgebouw aan Janskerkhof 3. Meer informatie over de tentoonstelling vind u hier.

Bron: sg.uu.nl

 

Cookieinstellingen