Voormalige fietsendepot expositieruimte voor HKU

Foto:

Exposure, de traditionele eindpresentaties van HKU – afstudeerders, vindt na twee jaar online edities weer fysiek in de stad plaats. Zij tonen hun werk en dat is ook toegankelijk voor Utrechters met belangstelling voor kunst en cultuur. De eindpresentaties zijn onder meer te zien in het voormalig fietsendepot aan de Kanaalweg en de Sint Josephkerk. Dat meldt de HKU.

De jongste generatie kunstenaars biedt nieuwe perspectieven op de thema’s van vandaag als duurzaamheid, klimaat, inclusie en de toekomst van de zorg. Afstudeerders van Interactive Performance Design, Theater Design en de Master Scenografie presenteren van woensdag 22 t/m zaterdag 25 juni hun eindwerk in de Sint-Josephkerk aan de Draaiweg. Deze kerk uit 1901 staat leeg en HKU Theater vult de voormalige gewijde ruimte met installaties, performances en theatrale interventies.
Het voormalige fietsendepot op Kanaalweg 50, waar vele Utrechters herenigd werden met een verkeerd geparkeerde fiets, verandert van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli in een rijke expositieruimte waar afstudeerders in onder andere Media, Design en Kunst & Economie hun werk presenteren. Exposure doet ook andere locaties aan in de stad zoals de Bibliotheek Neude, BAK, basis voor actuele kunst, een multifunctionele plek waar kunst, kennis en politiek samenkomen en Kapitaal een open printstudio waar je naar hartenlust kunt experimenteren.

Cookieinstellingen