Benefietavond voor Oekraïne in TivoliVredenburg

Foto: TivoliVredenburg

Op woensdag 16 maart organiseert TivoliVredenburg samen met cellist Maya Fridman en Gaudeamus een benefietavond voor Oekraïne in de zaal Hertz. Tijdens de avond spelen diverse musici (waaronder de Oekraïense Anna Fedorova en topcellist Mischa Maisky) in wisselende samenstellingen muziek uit de rijke en eeuwenoude cultuur van het land. Tussen de muziek door zijn er Q&A’s met historicus Laurien Crump (Universiteit Utrecht) over de wortels van dit conflict en de actuele situatie. De volledige ticketopbrengst gaat naar Giro555. Bepaal de hoogte van je donatie door zelf je ticketprijs te kiezen.

Initiatiefneemster Maya Fridman (Artist in residence bij TivoliVredenburg 2019-2020) wil door samen met de Oekraïense Anna Fedorova op te treden “de verbindende kracht van muziek laten zien en oproepen tot vrede”. Fedorova stelt dat het voor haar onmogelijk is in woorden uit te drukken wat ze voelt. “Met mijn Oekraïense en Russische afkomst is deze oorlog een onvoorstelbare nachtmerrie die werkelijkheid is geworden.”
Laurien Crump, professor Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht, was begin februari nog in TivoliVredenburg te gast als spreker bij het programma De Duiders over de spanning tussen Rusland en het Westen. Tijdens deze benefietavond vertelt ze meer over de historische wortels van de gespannen relatie tussen Rusland en de EU en gaat ze in op de actuele situatie.
De inzet van de musici en spreker is geheel vrijwillig, TivoliVredenburg stelt de zaal en personeel beschikbaar.

Cookieinstellingen