Utrecht 60 jaar terug: het Centraal station krijgt vierde perron

Foto: UN 29-12-1961

NS gaat u een betere service bieden. Dat staat op een bord te lezen wat eind 1961 is geplaatst op de plek waar een vierde perron zal worden aangelegd. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op vrijdag 29 december. Deze werkzaamheden zullen enkele jaren vergen en de NS vraagt daar clementie voor.

Het Centraal Station zal een heel ander gezicht hebben gekregen, wanneer deze werkzaamheden zullen zijn voltooid, voorspelt het Utrechtsch Nieuwsblad. Dit komt allereerst door het vierde perron dat een lengte zal krijgen van 130 meter en een breedte van 12 meter. Het derde perron krijgt dezelfde breedte. Op dat moment is dat nog 9 meter breed.
Hiervoor moeten tien gebouwen verdwijnen. Met de goederenloods tegenover het derde perron is de afbraak al een eind gevorderd. Dertien kilometer spoorrails zullen worden gelegd, waarbij ongeveer honderd wissels, 2 seinhuizen worden afgebroken, nieuwe komen ervoor in de plaats.
De spoorwegen verwachten dat al deze veranderingen ongeveer twee jaar in beslag zullen nemen en in 1964 zullen zijn voltooid. De kosten worden geschat op enkele miljoenen guldens.

Cookieinstellingen