Appeltaartconcerten in de Domkerk

Foto: appeltaartconcerten

Stichting Appeltaartconcerten en de Vrienden van de Domkerk organiseren samen de komende maanden vier Appeltaartconcerten in de Domkerk in Utrecht. Met deze laagdrempelige concerten willen ze mensen uit Utrecht ‘met een afstand tot de klassieke muziek en tot de Domkerk bereiken, maar iedereen is van harte welkom. De concerten zijn niet geschikt voor jonge kinderen en onrustige mensen.

Het eerste concert is op dinsdagochtend 7 december, aanvang 10.30. In het programma ‘Winterwarme Hoogbarok’ klinkt muziek van Bach, Monteverdi en Telemann. U hoort de voormalige Dom-organist Jan Jansen, zangeres Merel van Schie, fluitiste Ellen Vergunst, altviolist Michiel Holtrop en celliste Anjali Tanna. Aansluitend is er appeltaart. In 2022 staan er nog drie Appeltaartconcerten in de Domkerk gepland.
Toegang is voor iedereen 4 euro inclusief koffie en appeltaart. Een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt zeer op prijs gesteld. Aansluitend is er beperkt de mogelijkheid om een rondleiding te volgen in de kerk, aanmelden kan vlak voor het concert.
Reserveren via de website van Stichting Appeltaartconcerten is noodzakelijk. Ga daarvoor naar https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/
We houden ons aan coronaregels van de overheid. Een coronatoegangsbewijs (QR-code) is op dit moment noodzakelijk. Alle wijzigingen voorbehouden. De Domkerk is rolstoeltoegankelijk.

De volgende Appeltaartconcerten in de Domkerk zijn gepland:
Dinsdag 7 december 2021, aanvang 10.30
Winterwarme Hoogbarok.
Aria’s van Monteverdi en sonates van Bach en Telemann. Met zangeres Merel van Schie en ensemble o.l.v. Jan Jansen.
Vrijdag 25 februari 2022, aanvang 10.30
Buitengewoon klassiek          
Het concert voor orgel en altviool van Michael Haydn. En ook nog iets moois van Mozart. Met Jan Jansen, orgel en Michiel Holtrop, altviool en de Utrecht Chamber Players.
Vrijdag 1 april 2022, aanvang 10.30
Pasen.
Spirituele klanken van Arvo Pärt en het Stabat Mater van Vivaldi. Met zangeres Rosina Fabius en Ensemble Manzanissimo.
Vrijdag 13 mei 2022, aanvang 10.30           
Feest met Vivaldi en Bach.
Met Bach’s derde Brandenburgs concert en Vivaldi’s allerluchtigste soloconcerten.
Wijzigingen voorbehouden
Deze Appeltaartconcerten zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Vrienden van de Domkerk en met steun van de gemeente Utrecht.
 

Cookieinstellingen